Dimecres 25 quedarem a les 17:45 al hall de Casa Convalescència per a marxar en grup a cadascun dels itineraris. Les persones que vulguin anar pel seu propi compte hauran d'estar a les 18:05 en el lloc de la primera visita del seu itinerari, que començarà a les 18:15. Cada itinerari combina 2 visites (que es troben a prop per a poder anar a peu de l'una a l'altra). El taller ludificat es realitzarà en la pròpia seu del congrés.
INFORMACIÓ DE LES ENTITATS PARTICIPANTS
Casal dels Infants (Educació / Reducció de les desigualtats)
Associació que treballa amb infants, joves i les seves famílies, construint espais de confiança on troben el suport continuat que necessiten per poder aprofitar al màxim les seves oportunitats educatives i de desenvolupament personal. Enfoquen l’educació cap al desenvolupament de les pròpies capacitats, amb serveis de qualitat i un equip especialitzat en l'acompanyament d'infants, adolescents, joves i famílies en situació de vulnerabilitat social.
Cehda Ghana (Justícia migrant / Agricultura ecològica)
Associació fundada per persones ghaneses i catalanes residents a Catalunya. El seu objectiu és millorar les oportunitats de persones migrades a Catalunya i donar suport a iniciatives locals de resiliència comunitària al districte de Sawla al Savannah Region a Ghana. També treballen en la creació de vincles interculturals que ajudin a trencar estereotips sobre la migració i promoguin una societat més humana.
Escola Comunitària de Formació Permanent La Troca (Educació / Cohesió social)
Espai comunitari de formació permanent amb un projecte de formació de persones joves i adultes, on aprendre a desenvolupar-se de forma autònoma i crítica. És un espai de trobada i aprenentatge, obert a totes les veïnes, joves i adultes, de diferents barris de Barcelona (Sants, Badal, Hostafrancs, Font de la Guatlla i La Bordeta), que no compten amb cap escola pública per a persones joves i adultes i amb poca oferta formativa en competències bàsiques.
Plataforma d'Afectats/des per la Hipoteca de Barcelona (Dret a l’habitatge)
Aquesta plataforma (PAH) neix a Barcelona el febrer de 2009 amb la intenció de donar una resposta ciutadana a la situació de les persones que, ja llavors, començaven a no poder pagar la hipoteca i veien com el banc els podia reclamar un deute elevadíssim, fins i tot després de perdre l’habitatge. La PAH és un espai de trobada, de suport mutu i de confiança, en el qual totes les persones poden ajudar i ser ajudades.
Associació AFATRAC (Afectats per Trastorns de Conducta, TC) (Salut mental)
Associació de familiars d’afectats per trastorns de conducta, derivats de qualsevol problemàtica de salut mental. S’organitza per grups de treball amb l’objectiu de donar informació, assessorament i suport mutu a les famílies. A més de promoure la creació de recursos terapèutics i l’assessorament educatiu i psicològic; així com la visibilització de problemàtiques de salut mental.
Federació Catalana de Voluntariat Social (Cohesió social / Voluntariat)
Plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya. És una xarxa d’entitats sense afany de lucre que treballa pel foment, la promoció i el reconeixement del voluntariat social a Catalunya. Volen incidir políticament perquè el voluntariat i l’associacionisme siguin fomentats i reconeguts per la seva valuosa aportació a la millora democràtica.
Fundació ECOM (Inclusió discapacitats físiques i orgàniques)
ECOM és un moviment impulsat per persones amb discapacitat física i/o orgànica que treballen, a través de l'empoderament i la participació, per aconseguir una societat inclusiva on es pugui fer efectiu l'exercici dels seus drets. Actuen en diferents àmbits per eliminar les barreres físiques i psicosocials que limiten la igualtat d'oportunitats i per impulsar canvis en la societat que permetin a les persones amb discapacitat física, si ho volen, viure de forma independent i conviure i participar dins la comunitat amb igualtat de condicions.
INFORMACIÓ DEL TALLER LUDIFICAT APRÈN-PROJECTA-SEGUEIX
Aquest taller gamificat està pensat per a crear i reformular projectes d’aprenentatge servei universitari. Es basa en el joc Aprèn Projecta Segueix, una baralla de 63 cartes que posen sobre la taula coneixements pràctics que cal tenir en compte a l’hora de plantejar projectes d’ApS. Es farà una partida conjunta del joc i se n’explicarà el funcionament per tal que els participants puguin emportar-se’l i fer-lo servir com a estratègia amable de disseminació de l’ApS en les seves institucions.